Irish River’s Pearl ír szetter kennel

Glady - 9 hónaposan ír szetter kan

Az ír szetterek iránti szeretetem 1978-ra nyúlik vissza, amikoris családunkhoz került első ír szetter kutyusunk, Ida. Én ekkor még kisgyerek voltam, de Ő volt az, akivel már ekkor megismerhettem a kutyakiállításokat és 3 évesen már a felvezetésével is próbálkoztam.
Felnőttként sem volt kérdés számomra, hogy csakis ír szetterekkel tudom elképzelni az életemet. Így a fajta iránti szeretetem immáron több mint 40 éve töretlen.

2006 fordulópont volt az életemben, mert 1,5 év várakozás után, Európa vezető tenyészetéből – a Garden Star’s kennelből végre haza hozhattam Garden Star’s Laser Light “Jane”-t. A mai napig köszönettel tartozom azért, hogy egy ilyen csodálatos kutyus gazdája lehettem. Majd a további évek alatt összesen 4 ír szetter került hozzám a Garden Star’s kennelből. Tenyészetemet rájuk, és 2010-ben hozzám került Pawsword Piano Man “Glady”-re alapozhattam.

Eleinte velük jártam kiállításokra és értünk el számos sikert, majd 2015-ben végre megszületett nálunk az első alom is, akiket mostanáig még 6 alom követett. Így immár saját tenyésztésű kutyáimmal számos kiállítási sikert érhettem el.

A kutyázás nálunk életforma lett. Természetesen gyermekeim is aktívan részt vesznek a kutyás mindennapokban.

Különösen a nagylányom, Bogi, aki szívvel lélekkel kutyázik és segít nekem mindenben. Néhány éve pedig kiállításokon is ő vezeti fel a kutyáinkat és érnek el együtt nagy sikereket, amit ezúton is szeretnék neki megköszönni!

Glady - 8 éves ír szetter kan fajtagyőztes